Un blog despre explorare urbană şi despre conţinut interesant descoperit online (content curator).

luni, 29 iunie 2015

citesc/văd/ascult/ p.3Am ales pentru colecţia de astăzi câteva poveşti impresionante şi încă câteva articole interesante care aduc informaţii noi despre câteva subiecte importante.

Te invit să lecturezi în cursul săptămânii ce urmează munca jurnaliştilor de mai jos. Mie categoric nu mi-a fost indiferentă.

[ro]

http://features.decatorevista.ro/un-sat-pentru-madalina

 Aici găsiţi povestea unei românce care vrea să ajute mai mult decât să-i dea un leu unei cerşetoare pe care a întâlnit-o în metrou. Cum reuşeşte şi despre cum cerşetoarea devine până la finalul poveştii o mamă curajoasă citiţi în materialul DOR

Tocmai a fost Ziua Internaţională a Iei, sărbătorită cu fast pe toate continentele, pe unde sunt împrăştiaţi români. Citiţi un articol mai vechi al revistei National Geographic despre frumosul nostru port popular.


Cei de la Casa Jurnalistului au adus în atenţia contemporanilor munca unuia dintre cei mai buni reporteri interbelici pe care România i-a avut, publicând câteva dintre reportajele acestuia: Felix Brunea Fox. Pentru azi am ales reportajul despre o vedetă a bâlciurilor interbelice: cel mai gras om din România. 

Misiunea supremă: învaţă-ţi bunica să trimită un SMS. Este un filmuleţ tare emoţionant pe care vă rog să-l vedeţi aici

[en]


Aici aveţi ocazia să faceţi o scurtă incursiune în viitorul apropiat, cunoscând detaliat aparatul britanic care se va activa în cazul decesului Reginei Elisabeta a II-a. Funeraliile ei vor aduce pierderi de peste un miliard de lire economiei Marii Britanii, toate show-urile de comedie ale BBC vor fi anulate pentru câteva săptămâni, se va schimba imnul naţional şi heraldica instituţiilor + multe altele pe care le puteţi afla din articol

Despre stiluri de viaţă alternative: comunitatea Amish din statul american Ohio. 


Cum a contribuit decisiv Oscar Wilde la definirea conceptului de vedetă şi mondenitate în urma turneului făcut la sfârşitul secolului XIX prin SUA. Povestea aici.


Prin oraşele lumii s-au plimbat nişte table negre care erau fixate pe peretele unei clădiri şi care încurajau trecătorii să scrie ce vor să facă înainte să moară. După ce spaţiul se umplea cu dorinţele oamenilor, totul era fotografiat şi apoi se ştergea pentru a lăsa locul altor dorinţe. Cel mai important lucru pe care-l face acest experiment estă că le reaminteşte oamenilor care le sunt priorităţile şi ce lucruri îi împlinesc cu adevărat. Puteţi căuta mai multe despre experiemnt după ce citiţi acest articol.

Confesiunile unei fete care a fost hotărâtă se demonstreze familiei că tatăl trăieşte într-o minciună. O relatare care te ţine în suspans şi te pune serios pe gânduri. Articolul se găseşte aici.Ai auzit de plante care explodează? 3 specii care nu se lasă purtate de vânt!satisfying21

Pentru alte GIF-uri WOW intră pe pagina asta şi derulează toate cele 10 pagini. Merită!

Sper că le-ai găsit interesante!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îmi spui şi mie la ce te gândeşti?