Un blog despre explorare urbană şi despre conţinut interesant descoperit online (content curator).

miercuri, 3 iunie 2015

#Bucuresti2ani - 30 mai 2015

În minivacanţa de 1 iunie am reuşit să trec graniţa spre cartierul Militari şi să explorez o zonă în care nu am mai fost niciodată. Între Militari şi Drumul Taberei este o linie de tren dezafectată, paralelă cu Bulevardul Timişoara. Această fâşie, care ajunge de la AFI Cotroceni până la CET Vest, la şoseaua de centură, străpunsă doar de câteva străzi, este o mare rană a zonei de sud-vest a Bucureştiului. A ajuns să fie depozit de deşeuri industriale şi materiale de construcţii, sau înţesată de vegetaţie, şi în general, zona pare departe de a fi prosperă sau căutată pentru investiţii. 

În această plimbare am avut primul incident cu bicicleta, despre care vă povestesc la final, am găsit locul perfect pentru un rooftop party, m-am simţit puţin ca într-o suburbie americană californiană (aşa cum am văzut în filme) când am ajuns în Cartierul Latin şi am scăpat de o muşcătură la un colţ distanţă de un câine nervos apărut de nicăieri. 

Traseul parcurs sâmbătă:

Route 3060187 - powered by www.bikemap.net


Spoted:


  • niciun magazin Mega Image; (surprinzător)
  • 3 pisici de cartier;
  • 4 câini vagabonzi;
  • cel mai întâlnit miros: urină (cu părere de rău), iasomie şi cauciuc;
  • cele mai întâlnite imagini: cred că am văzut peste 25 de spălătorii auto + o groază de oameni cu tatuaje, portari în gherete şi grupuri de bărbaţi care reparau maşini pe marginea străzii;
  • locaţii indoor: am fost printr-o hală abandonată ascunsă bine în vegetaţie;
În depărtare se văd furnalele de la CET Vest


Apoi după câteva ore am ajuns lângă ele. Zona este aproape pustie. Am fost suprins că două linii RATB au capăt de linie acolo. (dacă vreţi să vizitaţi zona luaţi liniile 136 sau 221)


Zona este înţesată de hale uriaşe, folosite parţial. Fostele hale comuniste de producţie  au ajuns garaje sau service-uri sau depozite insalubre, dar am zărit în unele locuri în spatele faţadelor dezolante, printre geamuri crăpate şi murdare, roboţi industriali moderni.  Asta mi-a adus aminte de un vis din copilărie. Mă uitam destul de des la TVR şi ştiam că persoana care conduce televiziunea are titulatura de "preşedinte director general al SRTV".  Vai cât îmi plăcea mie cum sună asta, şi preşedinte şi director în acelaşi timp. Nimic nu a mai fost la fel după ce am aflat ce este un CEO. :D

La 10 secunde după ce am făcut poza asta câinele era să mă muşte. 


Asta a fost o surpriză foarte plăcută. 


În drum spre serviciu, în tramvai mă bucur de fiecare dată de încă 30 de secunde de noapte când trec prin pasaj.Cei de la Anchor Group construiesc o nouă clădire de birouri pe Blvd. Timişoara.


Bătrâna şi tânărul.


Cartierul Brâncuşi este tare frumos şi aerisit. Merită luat în considerare dacă îţi cauţi un apartament.


Cartierul Latin, o oază de vile frumoase cu peluze perfecte. 


Cel mai interesant bloc pe care l-am văzut până acum.


Casă cu mansardă.


Zid înverzit.Şi mai jos pozele cu graffiti, desene and stuff:La parcul de distracţii era mare veselie. Merită vizitat!


Întâmplări extraordinare:


Am încercat să merg cât mai departe pe terenul accidentat pe fâşia aia cu linia dezafectată. Am trecut pe lângă un şantier şi apoi am descoperit după nişte copaci o rulotă unde stăteau adunători de PET-uri. Printre munţi de sticle de plastic de toate culorile se jucau copii, câini şi ici colo apăreau antene de televiziune prin satelit. În timp ce pedalam minunându-mă de peisaj şi de condiţiile în care trăiesc simţeam că terenul e tot mai accidentat. Am realizat imediat ce s-a întâmplat: mergeam pe cadrul din fier pentru că roata din spate s-a spart. Am fost furios pentru că m-am gândit că mi s-au stricat toate planurile pentru weekend. Resemnat, am pornit spre casă cu gândul să trec pe la atelierul de biciclete de lângă mine să o las acolo şi să o repare cândva săptămâna viitoare. Mergând pe lângă ea am ajuns peste 40 de minute acolo. Din fericire lucrau şi a trebuit să aştept doar 15 minute ca să mi-o repare. Cameră nouă plus înlocuit schimbător de viteză (era defect de ani de zile şi am profitat de ocazie) = 50 de lei. 

După o oră de la "incident" eram iarăşi pe bicicletă, hotărât să văd tot ce mi-am propus pentru ziua aia. 

Duminică am avut primii invitaţi în tur, care m-au însoţit prin Militari pe 8 roţi fiecare. Poate anul ăsta reuşesc şi eu să învăţ să merg pe role. 

Spre sfârşitul săptămânii îţi povestesc cum a fost! Să ai o vară faină!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îmi spui şi mie la ce te gândeşti?