Un blog despre explorare urbană şi despre conţinut interesant descoperit online (content curator).

duminică, 26 mai 2013

Serialul Scandal - "gladiators in suits"

                                                                               Sursă foto: Getty Images via instyle.com

      Scriu sub influenţa muzicii lui Goran Bregovic şi a orchestrei lui, care m-au ţinut o oră în ploaia torenţială ca să-i ascult, la Serbările Timişoreana! Cât de bine se potriveşte muzica gipsy sârbească cu politica de la Washington vom vedea...

      Îi avem în poză pe cei mai influenţi şi descurcăreţi oameni din DC, pe de-o parte şi pe cei mai puternici, pe de altă parte, în stânga domniţei în "white suit", respectiv în dreapta. Olivia Pope conduce o firmă de consultanţă în relaţii publice axată mai ales pe crisis management. Dar echipa ei, unită, e întruchiparea detectivului perfect, a manipulatorului suprem şi are soluţii indiferent de gravitatea problemei. Shonda Rhimes, creatoarea serialului, aduce din nou în actualitate aventura care s-a bucurat de o acoperire internaţională colosală, cuplul Bill Clinton&Monica Lewinsky. Aşadar, Olivia Pope, care la începutul carierei sale lucra pentru campania viitorului preşedinte al SUA se îndrăgosteşte de acesta, sau el de ea, nu mai ştiu ;)) şi se ascund prin toate colţişoarele mai ferite să-şi consume dragostea care nu va rămâne foarte mult timp secretă pentru soţia preşedintelui sau pentru şeful său de cabinet, important pion al noii administraţii. Sfaturile şi consilierea Oliviei "îl ajută" pe preşedintele Fitz, "the leader of the free world", cum le place să amintească până la obsesie în fiecare episod, să câştige alegerile. 

      Revin la echipa Oliviei care s-a conturat uşor după ce ea a reuşit să-i salveze pe fiecare din propria viaţă, i-a adus în DC, i-a motivat, le-a băgat în minte că sunt nişte "gladiatori în costume" care fac compromisuri şi îşi ating cu orice scop ţelul. Fiecare personaj ni se dezvăluie încet şi ne lasă să le vedem trecutul, iar asta consolidează tot mai mult imaginea de erou a Oliviei care a reuşit să-i salveze şi i-a pus pe prima linie a conflictelor din politica americană. 

      Secretele aduc atâta tensiune în lumea lor încât  protagoniştii sunt prinşi în cursa propriilor presupuneri, piste false, certuri şi împăcări, acţiunea derulându-se tot mai repede şi controversat spre un deznodământ greu de intuit.

      Şabloanele clasice nu se potrivesc deloc cu tumultoasa şi excentrica viaţă a politicienilor, astfel Olivia şi asociaţii ei trebuie să intre în această lume, să gândească asemenea lor şi să le servească o soluţie care vine uneori ca o palmă dată peste faţă. De aceea modestia nu îşi are locul în acel birou, clienţii care ajung acolo ştiu că au venit la cea mai bună consultantă şi nu va trece foarte mult timp până vor auzi: "S-a rezolvat!". 

      E un univers plin de nenumărate agenţii americane de securitate, cu un lung şir de şefi, dovedindu-se mereu că şi cel pe care îl credeai cel mai mare îşi are naşul lui, o presă însetată de subiecte fierbinţi, şi familii americane unde întreţinerea aparenţelor e singurul lucru ce îi uneşte. Doream să spun mai multe dar nu am vrut să dezvălui prea mult din acţiunea sezonului doi care a lăsat fanii în aşteptare cu o foarte mare întrebare.

      Vă recomand să urmăriţi cele 29 de episoade filmate până acum fie pe Universal Channel fie pe internet. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îmi spui şi mie la ce te gândeşti?